Megjelent a Yii 2.0.0

Több mint három évnyi fejlesztés után és 300 programozó segítségével megjelent a Yii 2.0.0 végleges verziója. Összeszedtem pár fontos újítást az új rendszerrel kapcsolatban.

Megjelent a Yii 2.0.0

A fejlesztőcsapat teljesen újraírta a Yii kódját, de közben figyeltek arra, hogy megtartsák az egyszerűségét és bővíthetőségét.Lássunk néhány új funkciót ami bekerült a rendszerbe:


Többféle alkalmazássablon


A Yii előző verziójában, ha egy új alkalmazást akartunk létrehozni, akkor a webapp parancs állt rendelkezésünkre. Az új verzióban ezzel szemben két sablon (advanced, basic) közül választhatunk és így az alkalmazásunk méretéhez tudjuk állítani a rendszert.


Kódformázás


A korábbi verzió kódformázásával a készítők nem voltak megelégedve, de az új verzióban követik a PHP-FIG ajánlásait.


Biztonság


Beépített támogatással rendelkezik a következők ellen: SQL injekció , XSS támadások, CSRF támadások, cookie hamisítása, stb.


Adatbáziskezelés


Az adatbáziskezelés soha nem volt könnyű a Yii-ben. A Yii 2 támogatja a DB migrációt, a DOA-t (adatbázis és annak objektumainak és szerkezetének a kezelése), query buildert (lekérdezéssegítő) és az Active Recordot is.

Az alábbi 2 kód azt mutatja, hogy hogyan lehet lekérdezni az ügyfelek adatait a query builderrel és az Active Recorddal:

A következő kód azt mutatja , hogyan lehet végrehajtani a relációs lekérdezések Active Record:


Természetesen még sok újdonság van a Yii 2-ben. Bővebben információt a hivatalos oldalon olvashatunk: http://www.yiiframework.com/news/81/yii-2-0-0-is-released/


Nincs hozzászólás a(z) Megjelent a Yii 2.0.0 bejegyzéshez
Szóljon hozzá, reagáljon Ön is
Köszönöm a hozzászólását. Jóváhagyás után megjelenik majd az oldalon.
Név mező kitöltése kötelező

Üzenet mező kitöltése kötelező