Saját blog készítése - saját blog létrehozása

Gondolkoztál már azon, hogy milyen jó lenne egy saját blog készítése, de nem mertél vagy nem tudtál neki állni? Ha igen, akkor a saját blog készítése - saját blog létrehozása című cikk segít neked.

Saját blog készítése - saját blog létrehozása
Mi a blog? Témaválasztás Blog szerkesztés Olvasók Saját blog készítése ingyen

Manapság már szinte mindenki rendelkezik saját bloggal. Ezek között nagyon sok a jó minőségű, szórakoztató és igényes. Sajnos az ellenkezőjére is van rengeteg példa. Ennek két oka van. Az egyik, hogy sok az ingyenes blog készítő, a másik, hogy sok ember csupán azért fog neki a blog készítés folyamatának, mert másoknak is van. Ha te egyik csoportba se tartozol és szeretnéd tudni hogy mi a blog készítés menete, akkor ez a blogbejegyzés neked szól.


Mi a blog?


Ha rövid választ akarok adni erre a kérdésre, akkor egy internetes napló. Bármit és bármikor írhatunk benne és a publikálhatjuk az interneten. Segítségével adott témakörben kifejthetjük és megismertethetjük olvasóinkkal a véleményünket.


Blog fajtái


Többféle típust különíthetünk el:

- személyes: általában ezeket egy ember írja és a saját érzéseit, véleményeit és a vele történt eseményeket írja le.

- hobbi: adott személy vagy személyek a hobbijukról írnak cikkeket, véleményeket, tapasztalatokat. Ilyenek például: számítógépes játék, fotózás, főzés, stb..

- szakmai: a blogoló a szakmájáról oszt meg tanulságos és érdekes cikkeket.

- céges : adott cég kezd el blogot írni, azért hogy az emberek megismerjék őket és hogy kiépítsenek egy bázist, akik rendszeresen visszatérő vendégei lesznek a blognak.

- közösségi: Jellemzően többen írják és osztják meg tapasztalataikat.

- egyéb: elmélkedő, hír, tematikus, stb..


Mire is jó a blog? Mire lehet és mire érdemes használni?


Az emberek többsége a blogot arra használja, hogy a saját gondolatait, érzéseit és véleményét tudassa a világgal. Még mire érdemes használni? Van-e más funkciója is a blognak?


Közösségépítés

Jól megírt blog összegyűjti az azonos érdeklődési körbe tartozó olvasókat.


Látógatószám növelése

Az igényes blog vonzza a látogatókat. Ha új weblapot készítünk, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy blogot is indítsunk rajta. Igaz sok munkával jár, de ha jól csináljuk, akkor megéri. Növekedni fog a blog látogatottsága és vele együtt a weblap-é is.


Értékesítés és hírdetés

Sikeres blog növeli a blogot író személy vagy cég hírét is. Tehát jó reklám. Ráadásul ha terméket vagy szolgáltatást akarunk eladni, akkor azt könnyebb megtenni, ha már kiépítettük a bizalmat.



BŐVEBBEN




Kérem értékelje a cikket! (1-től 5-ig)

Jelenleg: 4.6 / 5 (253 szavazat)

Köszönöm a szavazatod.
Már értékelte ezt a cikket.

Nincs hozzászólás a(z) Saját blog készítése - saját blog létrehozása bejegyzéshez
Szóljon hozzá, reagáljon Ön is
Köszönöm a hozzászólását. Jóváhagyás után megjelenik majd az oldalon.
Név mező kitöltése kötelező

Üzenet mező kitöltése kötelező